Pappa hämnas på sin otacksamma styvdotter efter att hon svikit honom på sitt bröllop

Några av de mest givande ögonblicken i mitt liv har varit när jag drog mina döttrar runt Asien och såg dem ta in sevärdheter, dofter, ljud och mat. Det ger dem en lektion i kultur, historia och geografi och hjälper dem att se livet från ett annat perspektiv. Det här är lektioner som ingen skola kan lära.

Läs nedan för mina tips om att resa med barn, vunnit från år på vägen som en ensam pappa med två döttrar ...

Att planera en resa med barn kan vara lite skrämmande, spännande och också en av de bästa bonding stunderna du någonsin kommer att uppleva: få barn i alla åldrar som är involverade i planeringen av semestern och de kommer ha en bra tid en gång där.

Jag har kommit att inse att det är den bästa metoden att hålla det enkelt. Och jag undersöker alltid mina destinationer.

Mina barn är i tonåren nu och en iPod touch håller dem roade i timmar eller tills batteriet går platt. När de var yngre färgade de böcker, leksaker och jag läste berättelser till dem. Ja, jag synd på de andra passagerarna som var tvungna att uthärda en av mina historia gånger. Nu är det lite lättare med alla elektroniska prylar att hjälpa barnen att roa sig.

Ett tips för de yngre barnen är att ta ett litet urval av leksaker och bara ge dem en. När de blir uttråkade med det leksaken byter det till en annan, kommer det att hjälpa dem att roa sig längre.

Flygmatsmaten njöt aldrig av mina tjejer och var alltid bortkastad. Jag tyckte det var bättre att fylla i terminalen och packa några otroliga mellanmål för planet. det kommer att spara dig en liten förmögenhet.

Med små barn tyckte jag att det var bättre att byta kläder för dem, och du om de slår deras dryck eller sämre blir sjuka.

Bär alltid en plastpåse för att bära eventuellt nedsmutsad klädsel eller om någon blir sjuk.

Bär ett paket av de fuktiga handdukarna.

Sitt nära toaletten.

Resor kan vara en stor sak för mindre barn och får dem verkligen ut ur den normala komfortzonen, så en favoritleksak eller filt är bra för att hjälpa dem att slappna av mer. Håll alltid en hand under start och landning och försök att göra upplevelsen kul.

Tuggummi är utmärkt för att hjälpa till vid start och landning för att hjälpa öronen till att ha lite roligt att dra roliga ansikten mot varandra till öronen.

Ensamstående föräldrar: I vissa länder krävs att du bär ett brev från den andra förälder som ger barnet tillåtelse att resa; vissa frågar även om skilsmässa eller separationshandlingar. Det är en bra idé att kolla med den relevanta ambassaden innan du reser så att du kan ordna det nödvändiga pappersarbetet och göra det klart för semestern.

Första gången mina tjejer reste utomlands var de i åldrarna fem och sju. Och som en ensamstående förälder hatade jag att skicka dem till en offentlig toalett utan mig. Så varje möjlighet kom jag över en toalett som jag kunde kontrollera för att det var säkert och rent jag skulle dra nytta av situationen.

Under åren har mina flickor aldrig oroat var vi stannar så länge det har en pool. Poolen är en utmärkt plats att träffa andra människor och för barn att skapa nya vänner. Men om det inte finns några poolgaller och det verkligen betalar att hålla koll på barnen.

Även bild perfekt stränder med mycket små eller inga vågor kan ha farliga strömmar och de flesta stränder patrulleras inte av livräddare.

Testa alltid vattnet först själv eller gå in med dem.

Lämna inte hem utan reseförsäkring. Båda mina tjejer har spenderat tid på utländska sjukhus och om du inte är täckt kan det bli mycket dyrt. Kontrollera alltid med din familjläkare om några vaccinationer krävs innan du reser. Medan du läser doktorn, diskutera resesjuka och vad som kan göras för att göra resan bekvämare för alla.

Den gyllene regeln är inte överplanerad. Försök att blanda dagarna lite och göra lite något för alla, men mest av allt slappna av och njut av.

Och glöm inte vikten av en bra produkt som dessa:Klicka här för att köpa en Hardcase 18" Bass Drum Case with Wheels idag!

Enter your email to receive newsletters!

* indicates required

Older Post Newer Post